https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pastyrska-stena-v-decine-hrozi-sesuvem-tezkych-balvanu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pastýřská stěna v Děčíně hrozí sesuvem těžkých balvanů

1.10.2001 12:46 | DĚČÍN (ČIA)
K urychlené sanaci uvolněného pískovcového skalního masívu z Pastýřské stěny musí přistoupit město Děčín. Zdejší radnice na to zatím z městského rozpočtu vyčlenila 800 tisíc korun, ale dají se předpokládat další náklady. ČIA to dnes potvrdil mluvčí děčínské radnice Richard Musil.
 

Odborníci z geologické firmy zjistili při průběžném monitorování Pastýřské stěny narušení pískovcového bloku, který by mohl strhnout další balvany. Jednat se má až o stovky kubických metrů skalního masívu. Pádem pískovcových balvanů je ohrožena část Teplické ulice v Děčíně a zejména pod skalou umístěné garáže.

Sanaci části Pastýřské stěny nad hlavní železniční tratí zajišťují České dráhy (ČD), protože uvedená část stěny patří do jejich majetku. V současnosti ČD prostřednictvím specializované firmy provádějí sanaci a zabezpečení skalních masívů na nedalekém Kozím vrchu v okrese Ústí nad Labem. Je to součást nezbytných prací při výstavbě úseku mezinárodního rychlostního koridoru mezi Ústím nad Labem a Děčínem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist