https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pavlovec-z-meho-pohledu-je-verejne-slyseni-o-jete-debaklem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pavlovec: Z mého pohledu je veřejné slyšení o JETE debaklem

26.6.2001 14:36 | VÍDEŇ (ČIA)
Ve Vídni se dnes koná veřejné slyšení o Zprávě Komise pro posouzení vlivu Jaderné elektrárny Temelín (JETE) na životní prostředí (EIA) bez účasti veřejnosti. "To je podle mého názoru debakl celé akce. V současné době vám k tomu, co se děje v zasedacím sále, nemohu nic říct, protože stojím venku za zábranami, které sem umístila policie. Od jedenácti hodin už veřejnost není do sálu vpouštěna. Sedí tam pouze experti. Jako veřejné slyšení se to již nedá označit," řekl telefonicky exkluzivně pro ČIA pověřenec Horního Rakouska pro otázky jaderných zařízení a konzultant v oblasti energetického hospodářství Radko Pavlovec.
 

Akci pořádá rakouské ministerstvo pro životní prostředí. Proti účasti se vyslovili nejen zástupci hlavních nevládních organizací z Rakouska, Německa a České republiky, ale oficiálně i vláda země Horní Rakousko a další rakouské spolkové země. Důvodem pro bojkot veřejného slyšení je neúplná a účelově zmanipulovaná dokumentace EIA k JE Temelín, která byla vyhotovena pod kontrolou českého ministerstva průmyslu a obchodu .

"Svou účastí na protestních akcích demonstruje veřejnost svůj zájem na diskuzi o projektu JE Temelín," prohlásil Radko Pavlovec. "Nechci poslouchat účelovou propagandu jaderné lobby, ale dozvědět se celou pravdu o vlivech JE Temelín na životní prostředí," řekl dále Pavlovec a uvedl, že lidé jsou ochotni o JETE a všech variantách ohledně tohoto problému jednat, ale cítí se podvedeni nedostatečnostmi v dokumentaci, kterou předložila česká strana.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist