https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/peking-kvuli-smogu-zrusil-nebo-odlozil-pres-500-letu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Peking kvůli smogu zrušil nebo odložil přes 500 letů

25.12.2015 16:08 | PEKING (ČTK)
Hustý smog snížil viditelnost v Pekingu tak, že mezinárodní letiště v čínské metropoli muselo zrušit či odložit stovky letů. Úřady vyzvaly, aby děti a senioři nevycházeli kvůli extrémnímu znečištění ovzduší ze svých domovů.
 

Podle agentury AFP bylo dnes na hlavním pekingském letišti "kvůli husté mlze a nízké viditelnosti" zrušeno nebo odloženo více než 500 mezinárodních a domácích odletů a příletů. Podle internetových stránek mezinárodního letiště v Pekingu a stránek Letiště Václava Havla se zdržení dnes dotklo i přímého letu z čínské metropole do Prahy.

Úřady v Pekingu zvýšily stupeň ohrožení v důsledku na druhou nejvyšší hodnotu. Hustota nebezpečných malých prachových částic, které snadno pronikají do plic, dosahovala dnes ráno na centrálním náměstí Tchien-an-men 647 mikrogramů na metr krychlový. Podle Světové zdravotnické organizace přitom tato hodnota nemá po dobu 24 hodin překročit 25 mikrogramů na metr krychlový.

Peking letos již dvakrát vyhlásil několikadenní nejvyšší stupeň ohrožení kvůli smogové krizi. Znamenalo to uzavření škol, dopravní omezení a zastavení činnosti mnoha továren a staveb. Poslední takové opatření skončilo v úterý.

Problémy se znečištěným ovzduším má nyní asi 50 dalších měst na severu a východě Číny, z nichž v některých platí nejvyšší stupeň poplachu. Podle meteorologů by se situace měla začít v sobotu zlepšovat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist