https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/penize-za-sucho-budou-do-konce-kvetna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Peníze za sucho budou do konce května

23.5.2001 16:49 | PRAHA (ČIA)
Poslední finanční prostředky jako kompenzace za újmy z loňského sucha by měly být vyplaceny zemědělcům do úterý 29. května. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl ministr zemědělství Jan Fencl.
 

V úterý 22. května totiž podle jeho slov vyšel ve Sbírce zákonů zákon 170/2001 o státním dluhopisovém programu, jehož součástí je také již dříve schválená náhrada škod zemědělcům v objemu pěti miliard korun. "Tak byla otevřena možnost administrace těchto podpor," konstatoval Fencl. Ze zmíněných pěti miliard bylo přitom podle jeho informací vyplaceno ke včerejšímu dni 2,64 miliardy korun. Ministr připustil, že v návalu agendy s vyplácením kompenzací se může stát, že někteří zemědělci přece jen do 29. května peníze nedostanou. Ministerstvo je ale v takových případech připraveno okamžitě problém dohledat a finanční prostředky vyplatit.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist