https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/peruansti-policiste-zabavili-paserakum-27-mladat-ohrozenych-zelv
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Peruánští policisté zabavili pašerákům 27 mláďat ohrožených želv

20.4.2017 03:58 | PRAHA (ČTK)
Sedmadvacet mláďat ohrožených galapážských želv sloních zabavila peruánská policie skupině pašeráků, která se je pokoušela dostat na černý trh do Evropy. S odvoláním na místní úřady o tom dnes informovala agentura Reuters.
 

Želvy původem z Galapážského souostroví, které patří Ekvádoru, peruánští policisté našli v autobusu na cestě ze severního Peru do metropole Limy. V kartonové krabici uložené v zavazadlovém prostoru našli strážci zákona celkem 29 želv, dvě z nich ale nepřežily špatné podmínky transportu.

Přeživší jedinci se vrátí do Ekvádoru, uvedla zástupkyně státní agentury na ochranu přírody SERFOR Jessica Gálvezová-Durandová. "Jejich hodnota se nedá vyčíslit, neboť se zbylými několika jedinci těchto želv není dovoleno obchodovat," uvedla.

Galapážská želva sloní je největším suchozemským druhem želv na světě a dožívat se může až sta let. Sloní želvy byly jedním z objevů, který ohromil britského přírodovědce Charlese Darwina při jeho návštěvě na Galapágách v 19. století, z níž vzešla jeho teorie o původu druhů. V roce 1998 jich zbývalo na světě jen sedm desítek. Od té doby se jich podařilo uměle odchovat několik stovek a naděje na jejich záchranu stoupla.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist