https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pet-cinskych-automobilek-podvadelo-u-dotaci-na-ekologicka-vozidla
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pět čínských automobilek podvádělo u dotací na ekologická vozidla

8.9.2016 13:18 | PEKING (ČTK)
Prodej elektromobilů a hybridních automobilů v Číně se loni díky vládním subvencím více než zečtyřnásobil, Peking se tímto způsobem snaží bojovat se znečištěním ovzduší
Prodej elektromobilů a hybridních automobilů v Číně se loni díky vládním subvencím více než zečtyřnásobil, Peking se tímto způsobem snaží bojovat se znečištěním ovzduší
Licence | Volné dílo (public domain)
Pět čínských automobilek se dopustilo podvodů v rámci vládního programu dotací na elektromobily a hybridní vozy. Firmy tak získaly neoprávněné dotace kolem jedné miliardy jüanů (3,6 miliardy Kč). Informovalo o tom čínské ministerstvo financí.
 

Největší rozsah podvodů úřady zjistily u firmy Suzhou Gemsea Coach Manufacturing, které se proto rozhodly odebrat licenci. Zbývající čtyři podniky budou muset kromě vrácení neoprávněných dotací zaplatit rovněž pokutu ve výši poloviny hodnoty těchto dotací.

"Podniky usilující o zisk porušily příslušné zákony a podvodně získaly finanční subvence. Vážně tak narušily řád na trhu a poškodily legitimní zájmy firem, které zákony dodržují," uvedlo ministerstvo.

Prodej elektromobilů a hybridních automobilů v Číně se loni díky vládním subvencím více než zečtyřnásobil, Peking se tímto způsobem snaží bojovat se znečištěním ovzduší. Vláda loni na tyto dotace vynaložila 4,5 miliardy dolarů (přes sto miliard Kč), napsala agentura Reuters.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist