https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/petici-pro-stavbu-silnicniho-okruhu-prahy-vyhlasila-praha-6
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Petici pro stavbu silničního okruhu Prahy vyhlásila Praha 6

14.6.2001 13:38 | PRAHA (ČIA)
Petici pro stavbu silničního okruhu Prahy, který městu ulehčí katastrofální dopravní situaci, se rozhodly iniciovat Městské části Prahy 6, 7, 8, a 13. Výstavba okruhu, který povede přes Ruzyň, Suchdol a Březiněves, včetně vysokého přemostění Vltavy v Suchdole je totiž ohrožena a nové návrhy trasy okruhu mohou situaci jen zhoršit. Starostové městských částí Prahy se proto obrátili na občany se žádostí o podporu. ČIA to sdělil tiskový mluvčí Městské části Prahy 6 (MČP) Martin Šalek.
 

Silniční okruh je v územním plánu Prahy navržen v takzvané suchdolské variantě, která navazuje na již dokončovanou "ruzyňskou" část okruhu. Ta vede od letiště směrem přes Horoměřice, Lysolaje a Suchdol, a dále přes velké přemostění Vltavy na Prahu 8, kde se napojuje u obce Březiněves na silniční radiálu Cínovecká. Z hlediska dopravního i ekologického byla tato trasa vyhodnocena jako optimální. Přesto nyní dochází k jejímu zpochybňování ze strany Suchdola, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva životního prostředí.

Petici čtyř městských částí mohou občané podepsat na Úřadech městských částí Prahy 6, 7, 8 a 13 nebo v informačních kancelářích. Text petice je zveřejněn i na internetových stránkách všech těchto městských částí. Radnice Prahy 6 připravila k dané problematice "diskusní fórum" na svých webových stránkách (www.praha6.cz). Každý občan může napsat svůj názor na silniční okruh Prahy do připravené rubriky "Doprava na Praze 6."


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist