https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/petici-proti-hlinikarne-zatim-podepsalo-2400-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Petici proti hliníkárně zatím podepsalo 2400 lidí

19.8.2001 16:03 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Více než 2400 lidí dosud podepsalo petici ústeckého ekologického sdružení Přátelé přírody proti výstavbě závodu na sekundární výrobu hliníku v Ústí nad Labem-Neštěmicích. Další petici podobného významu podpořilo kolem 650 lidí. ČIA to řekl předseda Přátel přírody Marian Páleník.
 

Názor veřejnosti a volání odpůrců hliníkárny ovšem ústecké městské radní podle Páleníka zřejmě nezajímá. Na petici ani na dopisy zaslané primátorovi Ústí nad Labem Miroslavu Pátkovi a radě města nedostali ekologičtí aktivisté dosud odpověď. "Myslím, že se zodpovědní činitelé nechtějí přihlásit ke své zodpovědnosti a tváří se, jako kdyby se o hliníkárně dozvěděli poprvé od nás. Máme přitom podklady, které měly členové rady města k dispozici už před půl druhým rokem a komise rady pro životní prostředí poměrem hlasů 10:1 doporučila radním s hliníkárnou nesouhlasit," řekl Páleník.

Plánovaná výstavba továrny na výrobu hliníku firmy Aluczech s norskými vlastníky je v současné době ve fázi stavebního řízení. Proti hliníkárně se staví také dětské lékařky a obvodní radnice v Neštěmicích žádá o nové řízení o vlivu stavby hliníkárny na životní prostředí. Nesouhlas s výstavbou vyjádřil pro ČIA také bývalý děkan a zakladatel Fakulty životního prostředí Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Jaroslav Zahálka.

Kužvartovo ministerstvo přitom se stavbou vyslovilo souhlas a svoje rozhodnutí před dvěma týdny v dopise náměstkovi ústeckého primátora Václavu Puchernovi potvrdilo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist