https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/petici-za-zmenu-rozpoctu-plzne-podepsalo-pres-700-obcanu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Petici za změnu rozpočtu Plzně podepsalo přes 700 občanů

12.12.2001 10:25 | PLZEŇ (ČIA)
Petici ekologické iniciativy Děti Země na podporu šetrné dopravy v Plzni, která požaduje změny v městském rozpočtu, podepsalo přes 700 občanů.
 

Petice požaduje navýšení finančních prostředků v rozpočtu na rok 2002 ve prospěch hromadné dopravy a cyklistiky. Pro ČIA to uvedl Vít Roušal, vedoucí plzeňské pobočky Dětí Země. Petice bude zastupitelstvu Plzně předána na jeho zasedání ve čtvrtek 13. prosince.

Petice požaduje změnu rozpočtu města v kapitole doprava tak, aby 70 procent prostředků vyčleněných na dopravu bylo určeno na podporu hromadné dopravy, dvě procenta na budování cyklostezek, 27 procent na rozvoj a údržbu komunikací a jedno procento na ostatní. Návrh rozpočtu však počítá s 37 procenty na podporu hromadné dopravy a zbytek je určen na komunikace.

"Petice jasně prokázala, že občané by uvítali větší podporu ekologicky šetrných druhů dopravy z městského rozpočtu. Při sbírání podpisů jsme se s nesouhlasem s našimi požadavky setkávali jen výjimečně," prohlásil Roušal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist