https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/petina-obcanu-hradce-kralove-neplati-za-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pětina občanů Hradce Králové neplatí za odpad

25.7.2002 12:54 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Téměř pětina občanů Hradce Králové nezaplatila v řádném termínu poplatky za svoz komunálního odpadu. ČIA to potvrdila tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká. "Za svoz komunálního odpadu by ve městě Hradec Králové mělo zaplatit 46 183 občanů. K 30. červnu zaplatilo 37 311 plátců, což je 81 procent," řekla ČIA Krátká s tím, že celková vybraná částka činí téměř 25,5 milionu korun.
 

Všem, kteří nezaplatili, jsou v současné době rozesílány platební výměry na nedoplatky. Pokud poplatek nezaplatí v termínu uvedeném na platebním výměru, budou všem neplatičům poslány výzvy k zaplacení nedoplatku v náhradní lhůtě. V případě, že nedoplatek nebude uhrazen ani v náhradní lhůtě, může být podle mluvčí zvýšen až o 50 procent a bude vymáhán soudně.

Od letošního roku platí v Hradci Králové nová vyhláška o svozu komunálního odpadu, kdy platí každý občan bez ohledu na to, kolik vyprodukuje odpadu. Podle Krátké registruje odbor životního prostředí hradeckého magistrátu díky této vyhlášce výrazný úbytek tzv. černých skládek. Výše poplatku je stanovena na 360 korun na občana za rok. Mládež do 15 let a důchodci nad 70 let platí poloviční částku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist