https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/phare-cr-ziska-dalsich-654-milionu-eur
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Phare: ČR získá dalších 65,4 milionu eur

19.6.2001 21:15 | PRAHA (ČIA)
Finanční memorandum Národního programu Phare pro Českou republiku (ČR) pro rok 2001 dnes na Ministerstvu financí ČR podepsal náměstek ministra financí Tomáš Potměšil a vedoucí Delegace Evropské komise (EK) v ČR Ramiro Cibrián. V rámci Phare budou ČR na základě podepsaného memoranda poskytnuty finanční prostředky do výše 65,4 milionu eur na programy, které musí být realizovány do konce října 2004.
 

Cílem projektů v rámci programu Phare je další podpora příprav ČR na členství v Evropské unii. Financované projekty pokrývají prioritní oblasti vyžadující intenzivní přípravu, například doprava, vnitřní trh, zemědělství, životní prostředí, soudnictví, posílení administrativní kapacity veřejné správy a rozvoj hospodářsky postižených regionů.

Podle Cibriána je dnešní podpis memoranda znamením toho, jak hladce jednání EK s ČR probíhají. "Podepisování memorand probíhá ve všech kandidátských zemích a v ČR došlo k podpisu jako první," řekl Cibrián. Jednotlivé projekty v rámci schváleného programu musí být zahájeny do šesti měsíců od podpisu memoranda. Po vypracování ze strany ČR musí být schváleny delegací, pak musí proběhnout proces tendrů a až pak podepsání a zahájení čerpání financí. Letos by mělo směřovat v rámci Phare do České republiky 176 milionů eur.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist