https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/phare-prispelo-12-miliony-korun-na-skoleni-inspektoru-czpi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Phare přispělo 12 miliony korun na školení inspektorů ČZPI

12.6.2001 19:02 | BRNO/PRAHA (ČIA)
Seznámení inspektorů České zemědělské a potravinářské inspekce , prodejců, výrobců a dovozců potravin s problematikou dovozu a vývozu potravin podle směrnic Evropské unie (EU) bylo hlavní náplní evropského projektu Phare. Projekt příznačně nazvaný Podpora České zemědělské a potravinářské inspekce (ČZPI) byl dnes oficiálně ukončen v Brně. Částka vyčleněná z prostředků Evropské unie na tento projekt dosáhla výše 340 tisíc eur, což je zhruba 12 milionů korun. Vyplývá to z informací tiskové mluvčí ČZPI Daniely Kolejkové.
 

Součástí projektu bylo 30 odborných seminářů, jejichž úlohou bylo zvýšení kvalifikace a informovanosti výrobců potravin a inspektorů ČZPI. Semináře přiblížily například problematiku dovozu a prodeje čerstvého ovoce a zeleniny, přístupu EU ke geneticky modifikovaným potravinám a obecně seznámily s legislativou EU.

Semináře se uskutečnily v průběhu 10 měsíců a během této doby bylo proškoleno 280 inspektorů ČZPI a 350 prodejců, výrobců a dovozců potravin, pro něž byly semináře přístupné zdarma.

Tato akce souvisí s koncepcí evropské politiky, která klade důraz na kontrolu celého potravinového řetězce, v němž je hlavní odpovědnost za kvalitu potravin kladena přímo na výrobce.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist