https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pilip-potvrdil-ze-mzp-dostane-jedna-ze-stran-koalice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pilip potvrdil, že MŽP dostane jedna ze stran Koalice

8.7.2002 08:20 | PRAHA (EkoList)
Ministrem životního prostředí v nové české vládě, o jejímž programu a složení stále ještě jedná sociální demokracie s oběma stranami Koalice - tedy s US-DEU a KDU-ČSL, bude s největší pravděpodobností právě zástupce Koalice. Ve funkci by tak skončil dosavadní ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD). Ve včerejším vydání diskusního pořadu České televize Naostro to potvrdil první místopředseda US-DEU Ivan Pilip.
 

Podle Pilipa, který je po rezignaci bývalé předsedkyně US-DEU Hany Marvanové pověřen řízením strany, by měli ve vládě zasednout tři unionisté a tři lidovci. US-DEU podle slov svého prvního místopředsedy vyšle do vlády dosavadního poslance a místopředsedu strany Petra Mareše, který by měl zodpovídat za "oblast lidských zdrojů a kulturu", poslance Vladimíra Mlynáře (informační technologie a spoje) a senátora a taktéž místopředsedu strany Roberta Koláře. Jak včera v pořadu Naostro Ivan Pilip potvrdil, ministerstvo životního prostředí (MŽP) by měl pravděpodobně vést dosavadní lidovecký poslanec Libor Ambrozek. "Pokud ovšem, a to je varianta v záloze, by se ministrem životního prostředí nestal náš zástupce František Pelc," dodal Pilip. Kromě Ambrozka by ve vládě měli zasednout další dva politici KDU-ČSL - předseda Cyril Svoboda na místě ministra zahraničí a první místopředseda a senátor Milan Šimonovský, o jehož resortu ještě podle Pilipa stále není jasno. Každá z koaličních stran by také měla mít ve vládě svého vicepremiéra. Za KDU-ČSL jím bude téměř jistě Cyril Svoboda, unionisté by v této funkci rádi viděli Petra Mareše.

Jednání o složení vlády by podle Pilipových slov měla být skončena ještě dnes večer.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist