https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pisek-a-strakonice-vybuduji-tridirnu-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Písek a Strakonice vybudují třídírnu odpadu

1.3.2002 13:45 | STRAKONICE/PÍSEK (ČIA)
Dotřiďovací linku komunálního odpadu na skládce Vydlaby na Písecku vybudují po společné dohodě města Písek a Strakonice. "Stavba bude stát deset milionů korun," uvedl dnes strakonický starosta Pavel Vondrys.
 

Každé z měst by mělo zaplatit 1,5 milionu korun a zbývajících sedm milionů by měla pokrýt dotace ze Státního fondu životního prostředí. "Pokud od státu dotaci nedostaneme, budeme se ucházet o peníze některého z fondů Evropské unie," řekl Vondrys s tím, že dohodu obou měst o společném postupu už schválili strakoničtí zastupitelé. "Písecké zastupitelstvo bude dohodu projednávat 14. března. Neměl by být problém s jejím schválením," podotkl vedoucí odboru životního prostředí písecké radnice Miloslav Šatra.

Skládky Vydlaby provozuje společnost Odpady, v níž mají obě města stejný 45procentní podíl. Ročně se zde uloží 25 tisíc tun odpadu. "Dva tisíc tun obalových materiálů ročně by na skládce nemuselo skončit, pokud by se odpad důsledně třídil. Proto jsme se shodli na nutnosti vybudovat dotřiďovací linku," vysvětlil strakonický starosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist