https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pithart-navstivil-usteckou-univerzitu-a-spolchemii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pithart navštívil ústeckou univerzitu a Spolchemii

6.5.2002 16:37 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
O vytváření univerzitních dislokovaných pracovišť pro technické obory a oblast životního prostředí v Mostě a Chomutově se dnes na Univerzitě J. E. Purkyně (UJEP) v Ústí nad Labem zajímal předseda Senátu Petr Pithart. Během celodenní návštěvy Ústeckého kraje jej rektor UJEP Zdeněk Havlem seznámil mimo jiné s nově utvořeným studijním oborem regionalistika a s činností Ústavu germánských studií UJEP. Pithart přednesl studentům Pedagogické fakulty přednášku o funkci a fungování Senátu.
 

Předseda Senátu se dále setkal s vedením akciové společnosti Spolek pro chemickou a hutní výrobu (Spolchemie). Generální ředitel Spolchemie Čeněk Kysilka šéfa druhé parlamentní komory seznámil se změnami, které společnost prodělala za 12 let. Pithart se ve Spolchemii rovněž dozvěděl, že posílení české koruny způsobilo firmě vysoké ztráty v exportu, který představuje přes 70 procent celkových tržeb. Odpoledne navštívil Pithart Mostecko. Představitelé města Most, okresu, hospodářské komory a společnosti Mostecká uhelná jej informovali o výstavbě průmyslových zón, likvidaci starých důlních zátěží a plánovaném útlumu hornictví.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist