https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plynofikace-okrajovych-casti-kladna-se-prodluzuje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plynofikace okrajových částí Kladna se prodlužuje

23.9.2001 10:54 | KLADNO (ČIA)
O více než dva roky hodlá kladenský magistrát prodloužit výstavbu inženýrských sítí v okrajových čtvrtích města. Stane se tak na základě rozhodnutí zastupitelstva, které potvrdilo změnu smlouvy o poskytnutí dotace ze Státního fondu životního prostředí (SFŽP).
 

"SFŽP souhlasil s prodloužením plynofikace Švermova, Dříně a Dubí do roku 2004. V letech 2002 a 2003 poskytne 5,086 milionu korun formou dotace a 5,652 milionu korun formou půjčky. Ve stejném období město uhradí ze svých zdrojů 32,136 milionu korun," uvedl vedoucí odboru majetku investic a školství kladenského magistrátu Petr Dubravský. Nejpozději do konce roku 2003 musí být plynofikace okrajových čtvrtí dokončena a v lednu následujícího roku uvedena do provozu.

V letech 1996 až 1999 poskytnul SFŽP Kladnu na stejnou investiční akci 14,478 milionu korun formou dotace a 16,086 milionu korun formou půjčky. Kladno z rozpočtu zaplatilo za zavedení plynu ve stejném období 13,283 milionu korun a v loňském roce 16 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist