https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-chysta-nova-borska-pole
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň chystá nová Borská pole

21.5.2001 20:07 | PLZEŇ (ČIA)
Nová část světově známé průmyslové zóny Borská pole začíná vznikat v Plzni. Město se tak snaží reagovat na neustávající zájem investorů a zajišťuje pozemky od Borů směrem na Novou Hospodu.
 

Podle náměstka plzeňského primátora Jiřího Bise je nová část trojúhelníkového tvaru a má výměru 36 hektarů. Na rozdíl od Borských polí, kde pozemky z velké části byly majetkem města, je tomu v tomto případě naopak. Soukromí vlastníci je drží asi z 86 procent. O pozemky města navíc už požádala obchodní společnost Makro, která chce v kraji nabídnout své služby živnostníkům. Prodej ostatních částí nové zóny tak bude jen otázkou jednání vlastníků se zájemci. Město už také nebude poskytovat cenové zvýhodnění, ani zajišťovat směnu pozemků.

"Území by mělo sloužit pro služby nebo obchodně-výrobní, či čistě výrobní účely. Vzhledem k tomu, že půda je vedena jako zemědělská, požádali jsme už o změnu územního plánu. Zdá se, že konečné slovo by mohli říci zastupitelé nejpozději do konce prázdnin," uvedl Bis.

Oblast známá jako stará pískovna leží nedaleko rozestavěné kruhové křižovatky v blízkosti domažlické výpadovky, tedy vlastně u plzeňského dálničního přivaděče od Rozvadova.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist