https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-chysta-radu-zeleznicnich-staveb
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň chystá řadu železničních staveb

16.3.2003 11:37 | PLZEŇ (ČIA)
Řadu staveb podchodů, železničních stanic a přemostění hodlá v rámci modernizace třetího tranzitního koridoru realizovat město Plzeň. Vyplývá to z dohody s Českými drahami (ČD), která umožní, aby město v rámci úprav uvedených tratí vybudovalo objekty potřebné pro jeho rozvoj. Rada města už schválila uvolnění dvou milionů korun z rozpočtu na projekty uvedených staveb. Investice hodlá město realizovat v letech 2005 až 2006. Pro ČIA to uvedl náměstek plzeňského primátora Petr Náhlík.
 

Do plánu projektové přípravy radní zahrnuli například podjezdy pro městský okruh v Lábkově ulici za a v Zadních Skvrňanech, lávku nad tratí mezi Předními a Zadními Skvrňany, železniční zastávku Zadní Skvrňany, prodloužení podchodu nádraží v Křimicích, podchod pod tratí v Žitné ulici, podchod pod tratí z Moravské ulice do sportovního areálu v Doubravce, podchod pod tratí v ulici Ke Svatému Jiří a železniční zastávku Plzeň - Újezd. Výše investic podle Náhlíka vyplyne až z projektové dokumentace.

V rámci modernizace třetího tranzitního koridoru připravují ČD optimalizaci železniční trati Plzeň - Stříbro a modernizaci trati Plzeň - Rokycany. Uvedené stavby budou součástí těchto úseků.

Plzeň hospodaří v letošním roce s vyrovnaným rozpočtem ve výši 4,3 miliardy korun, což je o zhruba 200 milionů méně než loni.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist