https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-chysta-zmenu-odbavovani-v-hromadne-doprave
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň chystá změnu odbavování v hromadné dopravě

14.7.2002 15:04 | PLZEŇ (ČIA)
Způsob, jak modernizovat současný odbavovací systém v hromadné dopravě, hledá plzeňská radnice. Současný způsob odbavování neumožňuje na jednu jízdenku kombinovat více prostředků městské hromadné dopravy. Město proto zvažuje zavedení systému čipových karet nebo časových strojků. Uvedl to ředitel městských dopravních podniků Václav Zikmund.
 

Se zavedením nového odbavovacího systému se bude pravděpodobně počítat pro sestavování rozpočtu na rok 2003. Pořízení speciálních časových strojků představuje podle Zikmunda investici zhruba 40 milionů korun. Uvedený systém preferují dopravní podniky, zástupci magistrátu, Plzeňského holdingu i ekologických iniciativ.

Plzeňské městské dopravní podniky loni hospodařily ziskem ve výši 11,978 milionu korun. V roce 2000 dosáhl zisk výše 7,006 milionu korun. Dopravní podniky jsou stoprocentním majetkem města Plzně. V loňském roce zaměstnávaly v průměru 1140 lidí. Společnost loni přepravila celkem 104 milionů osob.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist