https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-investuje-150-milionu-v-ramci-projektu-ceskych-drah
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň investuje 150 milionů v rámci projektů Českých drah

7.2.2003 18:43 | PLZEŇ (ČIA)
Zhruba 150 milionů korun investuje město Plzeň do objektů, které budou součástí modernizace třetího tranzitního železničního koridoru v úsecích Plzeň - Stříbro a Rokycany - Plzeň. Jedná se především o podjezdy pro budoucí městský komunikační okruh, podchody a lávky zařazené do územního plánu Plzně. Se zahájením staveb se počítá nejdříve v roce 2005. Dnes to na tiskové konferenci uvedl primátor Plzně Jiří Šneberger.
 

České dráhy (ČD) nyní intenzivně připravují prostřednictvím své stavební správy v Plzni projekty pro územní rozhodnutí na uvedené úseky. Jde o zdaleka největší investici do technické infrastruktury v Plzeňském kraji v příštím desetiletí. Náklady na úsek Plzeň - Stříbro jsou odhadnuty na šest až sedm miliard korun a na úsek Rokycany - Plzeň na osm miliard korun.

Podle pravidel ČD nelze do státní investice zahrnout objekty, které nejsou bezpodmínečně nutné z železničního hlediska. Proto s některými objekty, které jsou zakotveny v územním plánu Plzně, dráhy nepočítají.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist