https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-odmita-novy-zakon-o-odpadech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň odmítá nový zákon o odpadech

6.12.2001 16:33 | PLZEŇ (ČIA)
S novým zákonem o odpadech, který začne platit od 1. ledna 2002, nesouhlasí plzeňská radnice. Magistrát odmítá zejména pasáže, které hovoří o zavedení jednotných poplatků pro všechny občany města bez ohledu na jejich věk a množství vyprodukovaného odpadu. "Město se rozhodlo nevydat ani vyhlášku, která by tyto záležitosti upravovala," uvedl primátor Jiří Šneberger. V současné době v Plzni platí systém založený na smlouvách mezi majiteli domů a svozovými firmami.
 

Radnice je podle Šnebergera ochotna nést riziko vyplývající ze skutečnosti, že požadované platby nezavede. "Nevím, zda se dá hovořit o porušování zákona. Právníci se zatím neshodli ani v tom, je-li v takovém případě možné město pokutovat. Pokud ale zákon nařizuje něco, co městu škodí, pak se musíme bránit," vysvětlil primátor a doplnil, že celou záležitost konzultuje s pražským primátorem Janem Kaslem.

Podle plzeňského primátora je k zákonu o odpadech připraveno několik novel. Pokud nebudou přijaty, primátor nevylučuje, že se město obrátí na Vrchní, případně Ústavní soud.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist