https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-postavi-velky-sberny-dvur-za-37-milionu-kc-na-slovanech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň postaví velký sběrný dvůr za 37 milionů Kč na Slovanech

10.12.2018 00:12 | PLZEŇ (ČTK)
V dosud nevyužívaném areálu na křižovatce ulic U Seřadiště a Na Bořích v obvodu Slovany postaví Plzeň v příštím roce moderní sběrný dvůr. / Ilustrační foto
V dosud nevyužívaném areálu na křižovatce ulic U Seřadiště a Na Bořích v obvodu Slovany postaví Plzeň v příštím roce moderní sběrný dvůr. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | spamiky / Pixabay
V dosud nevyužívaném areálu na křižovatce ulic U Seřadiště a Na Bořích v obvodu Slovany postaví Plzeň v příštím roce moderní sběrný dvůr. Přijde zhruba na 37 milionů korun, z toho by měla dotace z Operačního programu Životní prostředí pokrýt 31,5 milionu korun. Přijetí dotace dnes schválili radní. Nový sběrný dvůr Na Bořích bude zaujímat plochu zhruba 3100 metrů čtverečních, obehnanou dva metry vysokým neprůhledným plotem, řekl minulý týden novinářům technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).
 

"Slovany jsou poslední z velkých obvodů, které zatím neměly vlastní sběrný dvůr v majetku města," uvedl. Nový objekt bude vybaven 21 velkoobjemovými kontejnery, které budou umístěny pod přístřeškem s nosnou ocelovou konstrukcí. Budou v něm dvě mostní váhy o nosnosti 5,5 tuny a buňka s hygienickým zázemím pro obsluhu. Součástí dvora bude mobilní sklad pro shromažďování nebezpečných odpadů, uvedl Šindelář. Celý prostor budou monitorovat kamery.

Výstavbu sběrného dvora Na Bořích zařadilo město do svého konceptu Smart City Plzeň, neboli chytré město. "Pojem Smart City v zásadě znamená udržitelný rozvoj města. Udržitelný rozvoj v různých oblastech, jako jsou například vzdělávání, informatika, doprava, bezpečnost ve městě a v neposlední řadě životní prostředí včetně nakládání s odpady," dodal Šindelář.

Kromě výstavby nového dvora město podle něj počítá také s rekonstrukcemi dvou městských sběrných dvorů na ulici Vejprnická a E. Beneše.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Lada Pešková
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist