https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-pripravuje-prodlouzeni-tramvajove-trati-na-borska-pole
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň připravuje prodloužení tramvajové trati na Borská pole

10.12.2003 13:28 | PLZEŇ (ČIA)
Celkem 300 milionů korun hodlá město Plzeň investovat do prodloužení tramvajové trati na průmyslovou zónu Borská pole. Zahájení stavby město předpokládá v roce 2006. V příštím roce začne výkup pozemků a příprava dokumentace pro územní a stavební řízení. Radnice se pokusí získat část peněz z evropských fondů. Uvedl to náměstek plzeňského primátora Miroslav Kalous.
 

Prodloužená tramvajová linka by vedla od stávající konečné tramvaje číslo čtyři na Borech k Podnikatelské ulici. Město má k dispozici několik studií, zatím nepadlo rozhodnutí, kterou variantu zvolí. Podmínkou prodloužení trasy tramvaje je i rekonstrukce Kaplířovy ulice, která patří Plzeňskému kraji. Město v současné době jedná s krajem o možnostech urychlení této stavby.

Z druhého čtení rozpočtu v zastupitelstvu vyplývá, že Plzeň bude příští rok hospodařit s vyrovnaným rozpočtem ve výši 3,2 miliardy korun, což je o téměř 700 milionů méně než letos. Město očekává nižší příjmy, protože v roce 2004 nepředpokládá žádné mimořádné prodeje akcií, bytů ani pozemků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist