https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-rozsiri-skladku-v-chotikove
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň rozšíří skládku v Chotíkově

17.5.2002 16:07 | PLZEŇ (ČIA)
Rozšíření skládky komunálního odpadu v Chotíkově na Plzeňsku o druhou kazetu schválili ve čtvrtek 16. května plzeňští zastupitelé. Sdružení obcí Plzeň, Město Touškov a Chotíkov, které je vlastníkem skládky, odhaduje náklady na pořízení druhé kazety na 37 milionů korun. Dnes to uvedl primátor Plzně Jiří Šneberger.
 

"Jde o samofinancovatelný projekt. Sdružení tří obcí vzniklo v roce 1996. Zisk ze skládky nerozděluje, ale ukládá na rekultivační a havarijní fond, který v současné době čítá 12 milionů korun. Uvedená částka je určena na stavbu nové kazety, další část peněz získá sdružení prostřednictvím úvěru, který bude hradit z výnosů skládky. Město Touškov a Chotíkov navíc Plzni dluží shodně částku 7,5 milionu korun. Plzeň jim dluh odpustila s tím, že i tyto peníze půjdou na stavbu nové kazety," vysvětlil Šneberger.

Se zaplněním stávající kazety odpadem počítá sdružení na konci letošního roku, kdy má začít sloužit nová kazeta. Její výstavbu už schválil i zastupitelé Chotíkova, představitelé města Touškova by ji podle Šnebergera měli odsouhlasit v nejbližších dnech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist