https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-se-zapoji-do-programu-eu-save
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň se zapojí do programu EU Save

18.5.2001 20:16 | PLZEŇ (ČIA)
Zapojení Plzně do programu Evropské komise Save schválila na zasedání ve čtvrtek 17. května Rada města Plzně. Město se tak v rámci mezinárodní spolupráce chce aktivně zapojit do hledání a realizace úspor energií v návaznosti na zlepšování životního prostředí. "Některá evropská města se na nás obrátila s výzvou ke spolupráci v rámci programu šetření. V této oblasti jsme už získali řadu zkušeností a tak máme partnerským městům co nabídnout," uvedl pro ČIA náměstek plzeňského primátora Jiří Bis.
 

Jak dále upřesnil, město Plzeň má zájem podílet se na energetických projektech. "Program Save při ceně takového projektu nad 450 tisíc eur nabízí více než třetinovou dotaci a to by byla významná pomoc. Fakt, že se Evropa společnými silami chystá na dosahování úspor energií při současném zlepšování životního prostředí, nám přichází velmi vhod," dodal Bis.

Město Plzeň má vlastní moderní teplárnu s kogeneračním zdrojem a ekologickým způsobem vyrábí teplo i elektřinu. Je rovněž vlastníkem infrastrukturní sítě a jeho organizace také distribuuje teplo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist