https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-usiluje-o-urychlene-zahajeni-druhe-casti-dalnicniho-obchvatu-mesta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň usiluje o urychlené zahájení druhé části dálničního obchvatu města

24.8.2001 20:16 | PLZEŇ (ČIA)
Urychlené zahájení výstavby druhé části dálničního obchvatu města Plzně - takový je závěr dnešní porady Ředitelství silnic a dálnic Praha, Plzeňského holdingu a vedení plzeňského magistrátu. Novinářům to dnes řekl náměstek plzeňského primátora Petr Otásek.
 

"Výstavba první osmiapůlkilometrové části dálničního obchvatu ve směru od Rozvadova mezi Sulkovem a Útušicemi probíhá podle harmonogramu a je prostavěno 550 milionů korun. Dohodli jsme se na urychleném zahájení pětikilometrové části od Prahy mezi Ejpovicemi a Černicemi. Tam podal investor žádosti o 25 stavebních povolení. Na dalších třech kilometrech úseku u Černic jsou totiž pozemky posledních čtyř vlastníků, kteří ještě nedali souhlas k prodeji. V těchto případech děláme všechno pro to, aby souhlasili co nejdříve," uvedl Otásek.

Podle rozpočtu dosáhnou náklady na první úsek obchvatu 2,5 miliardy korun. Jezdit se po něm má už v polovině roku 2003. "Naší snahou je, aby se do konce roku 2003 podařilo dokončit také druhý úsek, aby obě méně problémové krajní části obchvatu mohly být hotovy a kamiony začaly jezdit mimo město," řekl Otásek.

Letos se má u Plzně prostavět 1,1 miliardy korun. Celkem by neměl 22 kilometrů dlouhý obchvat stát více než devět miliard korun. Výstavbě střední problematické části přes vrch Valík zatím brání společné vlastnictví devíti desítek odpůrců obchvatu. Ti sice vlastní jen 250 metrů čtverečních, ale získání jejich souhlasu bude velmi problematické. Snadné nebude ani eventuální vyvlastnění plochy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist