https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzenany-nejvice-trapi-doprava-a-nedostatek-bytu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňany nejvíce trápí doprava a nedostatek bytů

15.5.2002 15:35 | PLZEŇ (ČIA)
Nedostatek bytů, dopravní situace, stav ovzduší, omezené možnosti parkování a bezpečnost lidí jsou problémy, které nejvíce trápí obyvatele Plzně. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který inicioval Útvar koncepce a rozvoje města Plzně a provedla karlovarská firma Redi. Dnes to potvrdil vedoucí útvaru koncepce a rozvoje Milan Svoboda.
 

Výsledky průzkumu, kterého se zúčastnilo pět set obyvatel Plzně, zohlední magistrát při vytváření Programu rozvoje města, který určí vývoj krajské metropole v nadcházejících 15 letech. Respondenti při hodnocení známkovali podmínky života v krajském městě obdobně jako ve škole. Čtyřkou oznámkovala většina dotázaných dostupnost bydlení, výstavbu nových bytů a hluk ve městě. Trojka převládala u hodnocení čistoty města, údržby silnic a chodníků, čistoty ovzduší, ochrany přírody, možností parkování a podmínek pro cyklistickou dopravu nebo možnosti zaměstnání.

Při průzkumu Plzeňané hodnotili i práci magistrátu a městských obvodů. Celoměstské instituce klasifikovali trojkou, městské obvody oznámkovali většinou dvojkou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist