https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzenska-radnice-chysta-dalsi-dopravni-omezeni-v-historickem-centru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňská radnice chystá další dopravní omezení v historickém centru

28.10.2001 14:17 | PLZEŇ (ČIA)
Počet aut, projíždějících historickým centrem Plzně, klesl díky dopravním omezením během dvou měsíců v průměru o 30 %. Magistrát musí podle rozhodnutí radních připravit další opatření. Uvedl to náměstek primátora města Plzně Miroslav Kalous.
 

Změny přispěly především ke zklidnění severní a východní strany náměstí Republiky a ve směru od Rooseveltova mostu do Františkánské ulice. Provoz se zde snížil až o 50 %. Naopak jen nepatrně poklesl počet projíždějících aut ve směru z Pražské ulice na Rooseveltův most. "Téměř žádný vliv na snížení provozu nemají ani zpomalovací pruhy v Pražské ulici u bývalého kina Hvězda, každopádně ale výrazně zvýšily bezpečnost lidí na tramvajových ostrůvcích," informoval Kalous.

Radnice po dalších konzultacích přikročí ke druhé fázi dopravních omezení v centru. Ta by měla přinést uzavírku další části frekventované Pražské ulice a zejména omezení průjezdu od Klatovské třídy do Prešovské ulice. "Zvažovali jsme tady už několikrát zákaz odbočení, ale nakonec jsme se rozhodli, že vjezd do Prešovské omezíme až po rekonstrukci sadů Pětatřicátníků, která se uskuteční příští rok. Během ní musí stejně dojít k úpravě dopravy v přilehlých ulicích," dodal Kalous. Po dokončení rekonstrukce sadů se radnice zřejmě pokusí vytlačit tranzitní dopravu z dalších ulic kolem náměstí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist