https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzenska-teplarenska-chce-zajistovat-hospodareni-s-odpady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňská teplárenská chce zajišťovat hospodaření s odpady

2.3.2003 15:33 | PLZEŇ (ČIA)
Garantem hospodaření s odpady v Plzeňském regionu se hodlá stát Plzeňská teplárenská, a. s. (PT). Společnost chce rozšířit svůj záběr činností a najít vhodné strategické partnery. Záměr musí PT, jako městské společnosti, schválit vedení plzeňské radnice. Uvedl to generální ředitel PT Tomáš Drápela.
 

PT chce podle Drápely rozšířit své aktivity spojené s odpady na recyklaci, kompostování a spalování. Pokud město záměr schválí, Drápela očekává, že bude PT zadán jako úkol na valné hromadě během letošního roku.

Se záměrem PT garantovat odpadové hospodářství na Plzeňsku souvisí i výstavba nové spalovny komunálního odpadu, kterou společnost zvažuje. Spalovna si vyžádá investici 1,5 až 2,5 miliardy korun. Nezávislou marketingovou studii možností technického zpracování odpadu v Plzni dokončí v dubnu letošního roku americká firma HDR Engineering. PT potom zahájí přípravu několika variant projektů. Z nich vyplyne, zda bude spalováno maximální možné množství odpadu nebo rozšířeny aktivity spojené s jinými způsoby jeho likvidace.

PT loni dosáhla tržeb zhruba 1,38 miliardy korun. Meziroční zvýšení přestavuje 200 milionů korun. PT zásobuje teplem zhruba 40 tisíc domácností. Majoritním akcionářem společnosti, která se zabývá výrobou, dodávkami a rozvodem tepelné a elektrické energie, je s 82,8 procenta město Plzeň. Celkem 15,68 procenta akcií drží E.ON Czech Holding AG. PT zaměstnává 380 pracovníků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist