https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzenska-teplarenska-ma-pokutu-za-nedodrzovani-emisnich-limitu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňská teplárenská má pokutu za nedodržování emisních limitů

14.8.2019 00:11 | PLZEŇ (ČTK)
ČIŽP uložila pokutu 250.000 korun akciové společnosti Plzeňská teplárenská za provoz teplárny v rozporu s integrovaným povolením a provozním řádem.
ČIŽP uložila pokutu 250.000 korun akciové společnosti Plzeňská teplárenská za provoz teplárny v rozporu s integrovaným povolením a provozním řádem.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČIŽP
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) uložila pokutu 250.000 korun akciové společnosti Plzeňská teplárenská za provoz teplárny v rozporu s integrovaným povolením a provozním řádem. Firma loni v červenci nedodržela lhůty pro odstranění poruch a následně neplnila emisní limity oxidu siřičitého a oxidu uhelnatého, řekla mluvčí inspekce Jana Jandová.
 

"Limit pro oxid siřičitý, stanovený na 1200 mikrogramů na metr krychlový, byl překročen až téměř trojnásobně. Nejvyšší naměřená hodnota byla 3593. Povolená hodnota pro oxid uhelnatý byla překročena více než pětinásobně. Limit byl 250 mikrogramů na metr krychlový a naměřeno bylo až 1323," uvedla ředitelka plzeňského inspektorátu Petra Horčicová. Firma tak podle ní nedodržovala integrované povolení vydané krajským úřadem.

Plzeňská teplárenská se proti pokutě neodvolala, sankce v červenci 2019 nabyla právní moci, dodala mluvčí ČIŽP.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Václav Prokš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist