https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzenske-dp-vynalozi-na-modernizaci-120-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňské DP vynaloží na modernizaci 120 milionů korun

9.8.2001 08:28 | PLZEŇ (ČIA)
Více než 120 milionů korun investují letos do modernizace vozového parku Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Polovinu společnost pokryje z vlastních zdrojů, druhou tvoří dotace od města, které je vlastníkem podniku. ČIA to řekl výrobně technický náměstek PMDP Ladislav Pašek.
 

Největší částku z vlastních prostředků podnik letos vynaloží na modernizaci tramvají T3 z ČKD, které mají zastaralé odporníkové ovládání čtyř trakčních motorů. Přechod na regulaci pomocí měničů a střídačů představuje největší část sumy, 36 milionů korun. "Oprava a dovybavení sedmi trolejbusů 14 TR nás přijde na bezmála 15 milionů korun. Dodavatelsky máme zajištěnu také modernizaci pěti autobusů Karosa včetně repase a úpravy na eurostandard za sedm milionů a více než pět milionů vynaložíme také na tramvaje KT 8," uvedl Pašek. Prakticky u všech těchto vozů se podle náměstka automaticky provádí odstrojení a opravy karoserií a podvozku, instaluje se zvukový a světelný informační systém, osazuje nová podlaha a vyměňují sedačky.

Podstatnou částí modernizace vozového parku PMDP jsou nákupy nových vozidel. Kromě 63,7 milionu korun od města získal podnik také státní dotaci 6,4 milionu korun. Z těchto prostředků nakoupil už čtyři nízkopodlažní trolejbusy 21 TR ACI a dva nízkopodlažní autobusy Karosa Renault v městském provedení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist