https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensko-hlasi-skody-na-tratich-za-436-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňsko hlásí škody na tratích za 436 milionů

23.8.2002 15:13 | PLZEŇ (ČIA)
Celkem 436 milionů korun si podle aktuálních odhadů vyžádá likvidace následků povodně na železnici v Plzeňském kraji. Poškozené tratě budou zprovozněny do konce letošního roku. Novinářům to dnes řekl vrchní přednosta Správy dopravní cesty Plzeň Miroslav Krutina. Železničáři nyní evidují v kraji v souvislosti s povodněmi zhruba 300 závad. Plzeňská správa dopravní cesty už zahájila práce na jejich odstranění. Krutina ale připouští, že další závady se ještě mohou objevit.
 

Povodně poškodily například sto metrů dlouhý úsek železnice na trati ze Stoda do Holýšova. Doprava zde bude obnovena zřejmě v říjnu letošního roku. Odhad nákladů se blíží 65 milionům korun. Podemletý násep komplikuje dopravu mezi stanicemi Železná Ruda - Železná Ruda-město, trať má začít sloužit do konce letošního roku. Náklady na opravy dosáhnou cca 25 milionů korun. Do konce srpna by měli železničáři zprovoznit pomocí mostního provizoria trať v úseku Klatovy - Janovice. Odhad nákladů činí deset milionů korun. Voda zničila i železniční most u Šťáhlavic, termín dokončení rekonstrukce zatím není stanoven. Odhad nákladů se blíží 20 milionům korun.

Správa dopravní cesty Plzeň v současné době spravuje železniční infrastrukturu Plzeňského kraje na 759 kilometrech tratí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist