https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensko-vybuduje-integrovanou-dopravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňsko vybuduje integrovanou dopravu

25.5.2001 16:59 | PLZEŇ (ČIA)
Spuštění integrovaného dopravního systému, do kterého se budou moci zapojit obyvatelé 42 měst a obcí Plzeňska, odsouhlasili radní Plzně. Systém spočívá v tom, že cestující budou moci na jeden doklad používat všechny druhy dostupné veřejné dopravy. Ta bude zkoordinována tak, aby spoje na sebe navazovaly a vzájemně se doplňovaly.
 

"Lidé z Rokycan budou moci na měsíční jízdenku pro takzvané druhé pásmo jezdit pravidelně třeba až do Nýřan nebo do Horní Břízy. Bude lhostejné, zda k tomu použijí vlaku, autobusu nebo plzeňské městské dopravy. Při zpáteční cestě přitom mohou jet zcela jinými prostředky, včetně soukromých dopravců," vysvětlil dnes náměstek plzeňského primátora Petr Otásek.

Projekt zahrnuje okresy Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih a Rokycany. V prvním pásmu, do něhož spadají obyvatelé Plzně a obcí s plzeňskou městskou hromadnou dopravou, bude měsíční jízdenka stát 270 korun. Pro druhé pásmo, které leží do vzdálenosti 20 kilometrů od Plzně, bude částka o 40 korun vyšší.

Město Plzeň ve snaze získat souhlas všech dopravců včetně Českých drah, ČSAD i soukromých dopravců se zavázalo, že doplatí případné ztráty. Dopravní odborníci si za to slibují, že tak ubude individuálních cest automobily. Plzeň dosud na projektování systému a jeho postupné zavádění vynaložila 7,4 milionu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist