https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensky-kraj-chysta-plan-rozvoje-vodovodu-a-kanalizaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňský kraj chystá plán rozvoje vodovodů a kanalizací

27.12.2002 14:46 | PLZEŇ (ČIA)
Vyhlášení veřejné obchodní soutěže na zhotovitele plánu rozvoje vodovodů a kanalizací schválila Rada Plzeňského kraje. Plán má obsahovat koncepci řešení zásobování pitnou vodou, vymezení zdrojů povrchových a podzemních vod a koncepci odkanalizování a čištění odpadních vod v kraji. Plán se schvaluje na dobu maximálně deseti let. ČIA o tom informovala tisková mluvčí krajského úřadu Alena Šatrová.
 

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací musí kraj ze zákona schválit do dvou let. O podpoře úhrady zakázky nyní kraj podle radního Pavla Stelzera jedná se Státním fondem životního prostředí. Fond může kraji poskytnout až 80 procent nákladů. Celková cena zakázky přitom činí několik milionů korun.

"Radnice by díky plánu měly ve spolupráci s krajem lépe dosáhnout na státní i evropské dotace. Budou mít i lepší možnost rozhodování, kam se připojit a s kým sdružit investice," doplnil Stelzer.

Krajský úřad počítá příští rok s celkovými příjmy ve výši zhruba 1,7 miliardy korun, z toho 775 milionů získá na daních. Výdaje dosáhnou zhruba 1,6 miliardy korun, necelých 80 milionů představuje rezerva. Návrh rozpočtu ještě musí schválit zastupitelstvo. Letos kraj hospodaří s rozpočtem s celkovými příjmy ve výši 791 milionů korun a výdaji téměř 768,9 milionu korun a rezervou 22 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist