https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensky-kraj-jedna-s-nemeckem-o-zeleznici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňský kraj jedná s Německem o železnici

29.7.2002 13:46 | PLZEŇ (ČIA)
Modernizace příhraničních železničních tratí z Domažlic do Furth im Wald a ze Železné Rudy do Bodenmeisu je prioritou Plzeňského kraje a vlád německých regionů Dolní Bavorsko a Horní Falcko v oblasti rozvoje příhraniční dopravy. Vyplývá to ze schůzky zástupců uvedených regionů. ČIA o tom dnes informoval radní Plzeňského kraje Pavel Stelzer.
 

Zatímco Plzeňský kraj již disponuje studií týkající se modernizace železničního spojení mezi Plzní a Regensburgem (včetně úseku Domažlice - Furth im Wald), německá strana přislíbila její dokončení během podzimu letošního roku. Náklady na moderznizaci tratě a časový horizont proto zatím podle Stelzera nelze odhadnout.

"Šlo především o informativní, poznávací schůzku, kde jsme si vzájemně naznačili kompetence kraje a vlád německých regionů. V rámci dopravní komise, která zde vznikla, byly dohodnuty uvedené priority s tím, že dále je třeba vyřešit problém zdlouhavého odbavování nákladní dopravy na silničních hraničních přechodech," doplnil Stelzer. Členové dopravní komise se budou vzájemně pravidelně informovat o svých aktivitách. Další dvě schůzky se uskuteční do konce letošního listopadu, následovat bude společná konference.

Plzeňský kraj zahájil oficiální styky s představiteli Bavorska a Falcka v listopadu 2001 podpisem dokumentu o přeshraniční spolupráci.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist