https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensky-kraj-ma-problemy-s-vyuzitim-dotace-na-uzemni-plany
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňský kraj má problémy s využitím dotace na územní plány

14.10.2001 13:02 | PLZEŇ (ČIA)
Krach společnosti Terplan Praha způsobil nemalé problémy radním Plzeňského kraje. Ještě letos totiž měli využít téměř dvoumilionovou státní dotaci pro zmíněnou společnost, která měla zpracovat územní plány regionů Plzeňska a Klatovska. Novinářům to potvrdil radní pro regionální rozvoj Stanislav Rampas.
 

"Dokončení celého díla se zpozdí o půl až tři čtvrtě roku," odhadl Rampas. Výběr další zpracovatelské firmy bude podle radního zdlouhavý. Kraj by přitom měl téměř dvoumilionovou dotaci využít ještě letos, pokud to nestihne, musí ji vrátit. "Bude tedy lepší, když částku vynaložíme na dílčí objednávky na zpracování podkladových materiálů," uvedl Rampas.

Terplan nestihl zapracovat do konceptu územního plánu plzeňského regionu připomínky dotčených obcí, dalších institucí i občanů. Není proto jisté, zda se podaří územní plánování v příštím roce dokončit. Hrozí tak odklad zahájení větších investičních akcí, jako jsou stavby nových obchvatů a letiště, které musejí vycházet z platného územního plánu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist