https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensky-kraj-pozada-o-statni-podporu-na-porizeni-energeticke-koncepce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňský kraj požádá o státní podporu na pořízení energetické koncepce

16.1.2002 13:41 | PLZEŇ (ČIA)
Záměr požádat o státní podporu na pořízení územní energetické koncepce schválili na svém posledním jednání v úterý 15. ledna radní Plzeňského kraje. Podpora poskytovaná formou dotace může dosáhnout až padesáti procent nákladů, maximálně však 500 tisíc korun. Jak pro ČIA uvedl krajský radní pro ekonomiku Vladislav Vilímec, Plzeňský kraj požádá stát o maximální částku.
 

Cena územní energetické koncepce se bude podle Vilímce blížit milionu korun. V rozpočtu Plzeňského kraje na rok 2002, který zatím neschválilo zastupitelstvo, se pro tyto účely počítá se třemi miliony korun. Veřejnou soutěž na dodavatele dokumentu kraj vypíše v návaznosti na rozhodnutí státní energetické agentury, zda a v jaké výši vyhoví žádosti o dotaci. Podle Vilímce lze předpokládat, že koncepce bude dokončena ještě v letošním roce.

Územní energetická koncepce je závazným podkladem pro územní plánování, zabývá se možnostmi a způsoby nakládání s energií a vývojovými trendy v této oblasti. Dokument dále podle Vilímce hodnotí ekonomicky využitelné úspory a řešení energetického hospodářství ve výhledu dvaceti let. Na pořízení tohoto dokumentu nabízí stát krajům možnost využít dotace z programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných druhotných zdrojů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist