https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensky-kraj-pripravuje-stavbu-cyklodalnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňský kraj připravuje stavbu cyklodálnice

23.6.2003 13:17 | PLZEŇ (ČIA)
Cyklistickou dálnici za 183 milionů korun hodlá vybudovat Plzeňský kraj. Komunikace, která povede z Folmavy přes Plzeň a Rokycany, propojí trasy jihozápadní Evropy s Prahou. Na území Plzeňského kraje bude mít cyklistická dálnice délku 160 kilometrů. V nejbližších týdnech by měli projekt dálnice schválit krajští radní. Pro ČIA to uvedl radní Plzeňského kraje Stanislav Rampas.
 

Příprava dokumentace pro územní řízení začne podle Rampase ihned po schválení projektu krajskou radou. Na financování by se kromě kraje měly podílet i fondy Evropské unie, státní dotace, obce a Program obnovy venkova. Výstavba potrvá podle odhadů kraje tři až pět let.

Celá cyklistická trasa z německého Regensburgu do Prahy, která bude součástí evropské sítě Eurovelo si vyžádá během deseti let 320 milionů korun. Její přesná trasa ale zatím není podle Rampase přesně stanovena. Podle studie, kterou má kraj k dispozici, povede od hranic s Bavorskem přes Domažlice do Plzně, pod Brdy pak překročí hranici Středočeského kraje a skončí v Praze.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist