https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensky-kraj-uvolni-finance-na-udrzbu-lyzarskych-tras
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňský kraj uvolní finance na údržbu lyžařských tras

22.11.2001 11:30 | PLZEŇ (ČIA)
Celkem 100 tisíc korun na údržbu lyžařských tras pro šumavské obce Železná Ruda, Modrava, Srní, Horská Kvilda a Prášily věnuje Plzeňský kraj. Rozhodla o tom krajská rada na základě žádosti obce Prášily o poskytnutí dotace. Rozdělení dotace mezi výše jmenované obce zajistí radnice v Prášilech. ČIA to dnes potvrdila tisková mluvčí krajského úřadu Alena Šatrová.
 

Zabezpečení zimní údržby běžeckých tratí v oblasti Šumavy dotoval v minulých letech fond Phare. Pro letošní sezónu obce tuto dotaci neobdrží. Podle hejtmana Plzeňského kraje Petra Zimmermanna by se mělo pro příští sezónu podařit zajistit financování údržby tras z jiných zdrojů. O náklady by se mohly dělit obce za přispění místních podnikatelů. Kraj má podle Zimmermanna dotovat podobné záležitosti jen ve výjimečných případech.

V zimní sezóně 2000/2001 dosáhly náklady na údržbu lyžařských stop v regionu zhruba půl milionu korun. Fond Phare poskytl přibližně 400 tisíc korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist