https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzensti-radni-chteji-rozsirit-skladku-v-chotikove
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeňští radní chtějí rozšířit skládku v Chotíkově

29.10.2001 13:28 | PLZEŇ (ČIA)
Záměr rozšířit současnou skládku komunálního odpadu pro město Plzeň odsouhlasila na svém posledním zasedání městská rada. Radní chtějí skládku v Chotíkově rozšířit výstavbou druhé kazety ve dvou etapách. ČIA to dnes potvrdil náměstek plzeňského primátora Miroslav Kalous.
 

Majetkově jsou na skládce v Chotíkově zainteresovány město Plzeň, dále Město Touškov a obec Chotíkov. "V tuto chvíli nevedeme debatu o tom, kdo by tu druhou kazetu provozoval, ale jakou cestou by město mělo jít. V okamžiku, kdy se shodneme na řešení, teprve začneme hovořit o technologii a o tom, kdy a jak začneme stavět a samozřejmě také o provozovateli," dodal Kalous.

Skládku v Chotíkově nyní provozuje firma Reodepona. Ta si podle prokuristy Jiřího Pejčocha uvědomuje, že v roce 2002 dojde k zaplnění stávající kazety a že je nutné začít s pracemi na rozšíření skládky. "Depona je na tento krok připravena nejen technicky, ale i finančně," dodal Pejčoch. Proto chce Depona v nejbližší době podat návrh na využití stávajícího areálu chotíkovské skládky jako střediska recyklace odpadů pro město Plzeň.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist