https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/po-cesko-nemeckem-pohranici-lze-vlakem-cestovat-vyhodne-az-do-konce-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Po česko-německém pohraničí lze vlakem cestovat výhodně až do konce roku

9.6.2001 12:32 | PRAHA (ČIA)
Na základě dohody všech dopravců na obou stranách česko - německé hranice byla prodloužena nabídka výhodného víkendového cestování do konce letošního roku. Minimálně stejně dlouho potrvá také možnost nákupu jízdenek Egroticket v Euroregionu Egrensis. ČIA to potvrdil Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Jak dále uvedl, o víkendovou příhraniční slevu je ze strany jak českých tak i německých cestujících trvalý zájem, proto se dopravci zúčastnění na tomto projektu domluvili na jejím dalším prodloužení. Čeští občané tak budou moci i nadále každou sobotu a neděli výhodně cestovat po německých železničních tratích, které jsou ohraničeny městy Görlitz, Bautzen, Dresden, Chemnitz, Zwickau, Plauen, Hof, Bayreuth, Schwandorf, Regensburg a Pasov. "Cestujícím stačí zakoupit si buď zpáteční jízdenku do některého z pohraničních železničních bodů, nebo při překonání hranice na různých místech jednoduchou jízdenku do pohraničního bodu a zpáteční jízdenku z jiného pohraničního bodu do cíle cesty v ČR," upozornil Tesař.

Pokud jde o tarifní projekt Egronet ten byl vytvořen v Euroregionu Egrensis u příležitosti loňské světové výstavy EXPO 2000 v Hannoveru. Po úpravě tarifů došlo k výraznému zvýšení zájmu o její využití a tak bylo rozhodnuto zachovat ji i po skončení hannoverské výstavy. "Čeští občané mohou po zakoupení tak zvaného Egroticketu využít služeb všech zúčastněných železničních, autobusových a městských dopravců v regionu, v němž jsou zahrnuta například německá města Aue, Zwickau, Plauen, Gera a Hof," dodal Tesař.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist