https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pocasi-nici-zemedelcum-na-pardubicku-urodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Počasí ničí zemědělcům na Pardubicku úrodu

17.7.2001 18:46 | PARDUBICE (ČIA)
Klimatické podmínky, při kterých rychlé změny teplot provází hustý déšť, způsobí oddálení sklizní a jen na obilovinách zatím zemědělci hlásí 20procentní ztrátu na výnosech. Pro ČIA to dnes uvedla předsedkyně Agrární komory v Pardubicích Jarmila Vlasáková s tím, že v tomto období se začíná dařit houbovitým chorobám plodin.
 

"Nedělní krupobití postihly především řepku, ze které zbyly na mnoha místech okresu jen stonky, roztlučena byla i cibule," řekla Vlasáková. Podle ní se výnosy sklizených ječmenů na 80 procentech osetých ploch pohybují kolem 4,3 tuny na hektar. "Zemědělci přitom počítali s více než pěti tunami na hektar," dodala.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist