https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podel-plavebniho-kanalu-vznika-cesko-rakouska-stezka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podél plavebního kanálu vzniká česko-rakouská stezka

18.8.2000 09:30 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Rakouský spolek Sunnseitn a Společenství turistických svazů Böhmerwald mají již v těchto dnech připraven program pro druhý ročník projektu nazvaného Kulturní osa plavební kanál. Putovní slavnost přizpůsobená cyklistům i pěším se letos uskuteční ve dnech 26. a 27. srpna.
 

Jedná se o putování podél 51,8 kilometru dlouhého Schwarzenberského plavebního kanálu v česko- rakouské pohraniční oblasti, spojené s několika zastaveními u instalovaných výtvarných objektů a kulturním večerem v cílovém městě Aigenu. Na tiskové konferenci v Českých Budějovicích to uvedl předseda spolku Sunnseiten Gotthard Wagner s tím, že loňský první ročník této přeshraniční události navštívilo několik stovek turistů a cyklistů. Na dva tisíce lidí se přišlo podívat, jak se kdysi Schwarzenberským kanálem plavilo dříví.

"Ani letos tuto atraktivní podívanou nevynecháme. Kromě toho budou na této trase odhalena další výtvarná díla. Jedním je kamenná plastika s názvem Rozvodí, symbolizující kontinentální rozvodí mezi Dunajem a Vltavou, druhá skulptura Sedm havranů od českokrumlovského výtvarníka Marka Dorsányiho," obeznámil s některými aktivitami dění na Šumavě Gotthard Wagner.

Putovní slavnost začíná u spodního portálu tunelu Schwarzenberského kanálu v Jelení. Podél celé trasy, na niž je kdekoliv v její části vstup zdarma, jsou připraveny programy s živou hudbou. Plavení dřeva na Ježové se uskuteční v sobotu 26. srpna v 16 hodin v délce asi 600 metrů.


reklama

 
Jakub Sekyra

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist