https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podle-rrsj-maji-o-penezich-rozhodovat-kraje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podle RRSJ mají o penězích rozhodovat kraje

28.12.2002 11:19 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Rozhodování o prioritách rozvoje a distribuci financí přímo do krajů tak, jak tento trend prezentuje Evropská unie, je plně v souladu s vůlí představitelů Jihočeského a Plzeňského kraje. "Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad (RRSJ) zásadně nesouhlasí se snahami tyto kompetence centralizovat," řekl ČIA první místopředseda RRSJ a jihočeský vicehejtman Jiří Vlach o závěrech pátečního jednání RRSJ v Českých Budějovicích.
 

RRSJ tak podpořila stanovisko Asociace krajů České republiky k dosavadnímu průběhu prací na společném regionálním operačním programu a sektorových operačních programech. "Bojujeme, a je to podle nás zcela přirozené, o vliv na rozdělování prostředků, které budeme čerpat ze strukturálních fondů po našem vstupu do Evropské unie. A je třeba říct, že je to boj permanentní, protože jde o to, jak se budou regiony rozvíjet a my nechceme být pouhými pozorovateli toho, co přijde z centra, ale chceme být aktivními účastníky," vysvětlil Vlach s tím, že se kraje musí bránit tomu, aby řídicí orgán, kterým je ministerstvo pro místní rozvoj, nezasahoval až "dolů". "Chceme, aby podstata rozhodování za rozvoj regionů byla opravdu v regionech," zdůraznil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist