https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podle-senatora-barty-jsou-jezy-na-dolnim-labi-v-zajmu-uzke-lobby
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podle senátora Bárty jsou jezy na dolním Labi v zájmu úzké lobby

6.4.2001 13:51 | PRAHA (EkoList)
Stavba nových jezů na dolním toku Labe je podle lidoveckého senátora za obvod Litoměřice Zdeňka Bárty zbytečná. To je hlavní důvod, proč se senátor připojil k petici za ochranu bobrů na dolním Labi, kterou iniciovalo sdružení Přátelé přírody v Ústí nad Labem. "Vzhledem k povolení výjimky pro dálnici D8 a k tomu, že podél Labe vede železnice, lze obchodní styk se západními sousedy zajistit po těchto komunikacích a kanalizace řeky je zbytečná," řekl dnes senátor Bárta EkoListu.
 

Bárta dnes EkoListu potvrdil, že se skutečně připojil k petici Přátel přírody a přispěl finančním darem tisíc korun na konto Bobr, které Přátelé přírody založili. "Jsem přesvědčen, že projekt zplavnění Labe není v zájmu země, ale úzké lobbystické skupiny a proto by se neměl realizovat," dodal Bárta. "Senátorovy podpory si velmi vážíme, škoda, že podobnou nenacházíme u politiků tady v Ústí," říká předseda Přátel přírody Marian Páleník.

Senátor KDU-ČSL Zdeněk Bárta není první politickou osobností, která podpořila ústecké ochranářské sdružení. Patrony ekologické organizace jsou již řadu let místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Petra Buzková (ČSSD) či exministři životního prostředí Martin Bursík (KDU-ČSL) a Ivan Dejmal.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist