https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podnik-povodi-odry-pozve-lidi-do-bezne-nepristupnych-mist-tri-prehrad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podnik Povodí Odry pozve lidi do běžně nepřístupných míst tří přehrad

11.2.2023 00:41 (ČTK)
Foto | Vratislav K / Wikimedia Commons
Lidé se v březnu budou moci podívat do běžně nepřístupných míst přehrad Slezská Harta, Kružberk a Šance. Státní podnik Povodí Odry uspořádá den otevřených dveří u příležitosti Světového dne vody po třech letech, kdy se akce nekonala kvůli koronavrové pandemii.
 

Povodí Odry je správcem vodních toků a vodních děl v povodí Odry, tedy na území Moravskoslezského a částečně i Olomouckého kraje. Během posledního dne otevřených dveří přehrady v roce 2019 navštívilo zhruba 12 000 lidí.

"Po covidové pauze letos opět otevřeme pro veřejnost tři vodní díla ve správě státního podniku Povodí Odry. Zavřené musí zůstat přehrady Žermanice a Morávka z důvodů probíhajících rekonstrukčních a údržbových prací," uvedl generální ředitel státního podniku Povodí Odry Jiří Tkáč.

Lidé budou moci navštívit rovněž vodohospodářský dispečink a vodohospodářské laboratoře ve Varenské ulici v Ostravě. Akce se uskuteční v sobotu 25. března od 09:00 do 15:00. Podrobnější informace najdou zájemci na internetových stránkách podniku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist