https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pokles-cen-a-spotreby-hoveziho-masa-pry-nehrozi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pokles cen a spotřeby hovězího masa prý nehrozí

22.8.2001 18:16 | PRAHA (ČIA)
Dnešní druhý pozitivní případ vyšetření na BSE v ČR nebude mít patrně takový dopad na trh s hovězím masem jako první případ před 11 týdny z 5. června z Dušejova. V rozhovoru pro ČIA to dnes uvedl předseda Svazu zpracovatelů masa ČR Ladislav Steinhauser.
 

"Cena za jatečná zvířata pro zemědělce se již určitě snížit nemůže, již takhle je pro ně nepřijatelná," konstatoval Steinhauser. Šéf tuzemských zpracovatelů se neobává ani dramatického poklesu spotřeby hovězího masa. Podle něj se česká společnost již dávno rozdělila na ty, kteří hovězí maso nekonzumují a konzumovat nebudou, a na ty, které jej považují za bezpečné.

Změny by neměly nastat ani při exportech českého hovězího masa do zahraničí. Ústřední ředitel Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Holejšovský žádné zpřísnění podmínek vývozu ze stran zahraničních veterinárních správ neočekává. "Vyvážet budeme dál, je totiž úplně jedno, jestli máme ze 40 tisíc vyšetření jeden nebo dva pozitivní nálezy," zdůraznil Holejšovský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist