https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/polaci-urychli-vystavbu-napojeni-na-dalnici-d47-o-pet-let
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Poláci urychlí výstavbu napojení na dálnici D47 o pět let

14.2.2002 18:18 | OSTRAVA (ČIA)
Technické univerzity v Ostravě, v této souvislosti upozornil na fakt, že současná situace na jedné straně odrazuje investory, na druhé však současně způsobuje nemalé potíže některým zdejším podnikům, které nejsou schopny expedovat svou produkci. "Týká se to například Třineckých železáren, kde komunikace, která tam vede, je již v naprosto nevyhovujícím stavu," informoval Roubíček.
 

Za jeden z problémů při výstavbě dálnice D47 byl ještě donedávna považován postoj polské strany, která se neměla k připojení ze své strany hranic. Jak však Roubíček upřesnil, na poslední schůzce polské ministerstvo pro dopravní infrastrukturu deklarovalo, že hodlá výstavbu na svém území uspíšit o celých pět let. Napojení severojižní magistrály by tak mohlo být realizováno již v roce 2008.

Roubíček, který je současně rektorem Vysoké školy báňské - Technické univerzity v Ostravě, v této souvislosti upozornil na fakt, že současná situace na jedné straně odrazuje investory, na druhé však současně způsobuje nemalé potíže některým zdejším podnikům, které nejsou schopny expedovat svou produkci. „Týká se to například Třineckých železáren, kde komunikace, která tam vede, je již v naprosto nevyhovujícím stavu,“ informoval Roubíček.

„Páteřní dálnice pomůže celému regionu, zavedení kvalitní dopravní infrastruktury přinutí vystavět i další napojení do ostatních míst kraje, na jednotlivá města a okresy,“ dodal Roubíček.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist