https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/polenske-lokalce-svita-nadeje-na-provoz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Polenské lokálce svítá naděje na provoz

28.8.2000 10:55 | POLNÁ (ČIA)
Příležitost pro podnikatelské subjekty k provozování soukromé železniční dopravy se otvírá v Polné na Jihlavsku. Podle vyjádření místostarosty města Josefa Mlynáře totiž výsledky posledních jednání s ministrem dopravy Jaromírem Schlingem směřují k tomu, aby se obnovila už několik let uzavřená trať Polná - Dobronín. "Podmínkou ovšem je, že ji nebudou nuceny provozovat České dráhy," uvedl místostarosta.
 

Radní z Polné během prázdnin s ministrem Schlingem jednali několikrát. Právě on jim doporučil získat pro záměr obnovy zdejší trati některou ze soukromých firem, která by byla schopna osobní dopravu mezi Jihlavou a Polnou na stávající trati provozovat.

Město už se podle Mlynáře začalo v této záležitosti angažovat. "O tom, že je to záměr dobrý, svědčí už nyní obrovský zájem veřejnosti o mimořádné vlaky do Polné, které jsou v posledních letech o některých víkendech vypravovány z Jihlavy," dodal místostarosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist