https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-a-armada-prijimaji-opatreni-v-souvislosti-s-teroristickym-utokem-v-usa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie a armáda přijímají opatření v souvislosti s teroristickým útokem v USA

11.9.2001 19:47 | PRAHA (ČIA)
Policie České republiky rozšířila v souvislosti s teroristickými útoky svá nadstandardní opatření na další objekty v České republice, včetně objektů strategických, mezi nimiž jsou všechna letiště s mezinárodním provozem. Již předtím začala policie střežit americké budovy na území ČR. Informovala o tom policejní mluvčí Ivana Zelenáková.
 

Armáda ČR uvedla do pohotovosti záchranné a výcvikové základny sil územní obrany a 4. brigádu rychlého nasazení a zpřísnila ostrahu vojenských objektů, informovala Česká televize. V pohotovosti je také protivzdušná obrana. Podle ministra vnitra Stanislava Grosse České republice bezprostřední ohrožení nehrozí. V tuto chvíli zasedá na ministerstvu obrany krizový štáb, ve 22 hodin zasedne mimořádné předsednictvo vlády.

Podle informací televize Prima bylo nejvyšší bezpečnostní opatření nařízeno v případech obou českých jaderných elektráren - Temelín a Dukovany. Útoky ve Spojených státech budou mít podle mluvčího České pojišťovny Michala Urbana negativní dopady i na ceny pojištění. Jak uvedl pro televizi Prima, výrazně vzrostou ceny sazby pojištění leteckého provozu. Rovněž České aerolinie (ČSA) zareagovaly na útoky ve Spojených státech a již vrátily své letadlo, které směřovalo do New Yorku zpět do Prahy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist